Haptonomie

Haptonomie

Luisteren naar jouw lichaam. Stil staan bij wat jij voelt.

Dat is waar het om draait bij haptotherapie.

Door de drukte van het huidige leven neigen we voorbij te gaan aan wat ons lichaam ons vertelt of laat voelen. Vaak negeren we signalen van ons lichaam, omdat we geleerd hebben vooral naar ons verstand te luisteren. Haptotherapie gaat over het zoeken naar balans tussen ons denken, voelen en handelen.


Je gevoel speelt een belangrijke rol als drijfveer voor je handelen en denken. Bewustzijn van je gevoel, de signalen die je lichaam hierbij geeft, brengt balans, en biedt je de mogelijkheid om te luisteren naar jouw eigen verlangens en behoeftes. Dit geeft je vrijheid om keuzes te maken die beter bij je passen.


Heel concreet, want die gevoelens worden zichtbaar en tastbaar in houding en beweging in ons lijf. Ons lijf heeft vaak al gesproken voordat we gaan denken of doen.


Als je niet leert luisteren

naar het fluisteren van je lichaam gaat het schreeuwen

Tijdens een sessie...


Een sessie bestaat ook uit een balans van denken, voelen en doen. De ene sessie richten we ons meer op het voelen en de andere sessie meer op de andere facetten. Dit hangt af van wat voor jou op dat moment nodig is.


Zo leer je niet alleen de kennis, door het te snappen, maar jezelf te zien als geheel, je hoofd en lichaam in balans.


Denken


We luisteren naar je verhaal, vragen door en leggen dingen uit.  

Voelen


Op de behandeltafel laten we je ervaren, voelen wat je lichaam je te vertellen heeft.

Doen - handelen


We doen oefeningen om je te laten ervaren hoe je geneigd bent te handelen en hoe je het geleerde in de praktijk kunt toepassen. 

Afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op met onze Haptotherapeut

Marloes Gielen