Gelukkig zijn we niet altijd gelukkig

Gelukkig zijn we niet altijd gelukkig

Gelukkig zijn we niet gelukkig

Gelukkig zijn?! Een vraag waar je lang over kan filosoferen en voor iedereen anders voelt.


In de Expeditie-Ik trainingen en individuele sessies komt deze vraag ook regelmatig langs. Het is goed om jezelf deze vraag te stellen, want soms voel je je helemaal niet gelukkig en is dat het onderzoeken waard. Waar sta ik, wat wil ik en wat past bij mij? En wat niet?


Goede vragen die vaak leiden tot nieuwe inzichten en je verder brengen.


Maar soms slaat het zoeken naar geluk door. Stel, je bent al een tijdje bezig met persoonlijke ontwikkeling. Je hebt stappen genomen en veranderingen waargenomen. Heel fijn. Maar toch zit er af en toe zo’n dag (of dagen) bij dat je het gevoel hebt weer helemaal terug bij af te zijn. Het kritisch stemmetje in je hoofd zegt: “zie je nou, jij snapt er niets van. Je bent er nog lang niet! Eigenlijk heb je helemaal niets geleerd, anders voelde je je nu niet zo naar”

Herkenbaar?


Stel jezelf dan eens deze vraag: “wat is erger, je even niet lekker voelen of dat kritische stemmetje geloven?”


Hoe zou het zijn als je jezelf af en toe eens een rotdag gunt? Want het leven bestaat niet alleen maar uit leuke dingen en je kunt je ook niet altijd alleen maar gelukkig voelen. Sterker nog, als je teveel focus legt op ‘ik moet mij goed voelen’ werkt dit vaak alleen maar averechts op je gevoel van geluk.


De deelnemers aan onze trainingen zijn altijd opgelucht om te horen dat iedereen rotdagen heeft en dat zij dus niet de enige zijn. Maar soms krijg je wel die indruk. Iedereen deelt liever de leuke dingen van zichzelf. Social media laten vaak de gelukkigste momenten zien, en voor je het weet denk je dat iedereen gelukkig is behalve jij. Nou, niet dus. Wij ook niet. En iemand die altijd met een big smile zegt dat het goed gaat….daar moet je helemaal vraagtekens bij zetten.


Wat vaak wel helpt op zo’n dag is lief zijn voor jezelf. Doe het iets rustiger aan, ga de natuur in, vraag een knuffel van je lief of eet een stuk chocola ;)


Sta jij op een punt dat het tijd is voor zelfreflectie? Wil je meer balans in je leven? Dat onrustige gevoel onderzoeken? Die kritische stemmetjes leren herkennen?


Groetjes,

Boukje & Marloes

gelukkig zijn